Αγαπημένο Εξώφυλλο:

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Κατά-των γυναικών-μερισμός εργασίας..

Όλα ξεκίνησαν μια ωραία Τρίτη που ένας σωστός φοιτητής της καταληφθείσας ΑΣΟΕΕ πήγε στο μάθημα αγγλικών. Εκεί του ανατέθηκε να γράψει μια έκθεση για τον καταμερισμό της εργασίας μέσα στο ζευγάρι... (ετεροφυλόφιλων :P). Αυτή τη μέρα, όμως, δεν είχε όρεξη να γράψει "τυπική" έκθεση, αλλά να κάνει την όμορφη καθηγήτριά του να γελάσει λίγο! Μόλις την τελείωσε όμως κατάλαβε πως αποτελεί ένα αξιέπαινο άρθρο και φυσικά τα τσακάλια-συνεργάτες τού "Τα απομνημονεύματα ενός τρελού" δεν άργησαν να το ανακαλύψουν και να εξασφαλίσουν τα αποκλειστικά δικαιώματα για εσάς!!!



Στις μέρες μας αρκετοί (ή μάλλον αρκετές!) πιστεύουν πως δεν υπάρχει ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Όμως δεν γνωρίζουν πως ο μόνος υπεύθυνος για αυτή την "ανισότητα" είναι οι ίδιες οι γυναίκες!

Αρκετά χρόνια πριν, τα πράγματα ήταν μια χαρά και οι δουλειές που χρειάζεται ένα σπίτι είχαν πλήρως και ορθώς μοιραστεί α
νάμεσα στο ζευγάρι. Ο άντρας είχε επωμιστεί το βάρος της εργασίας και του να φέρνει λεφτά στο σπίτι, ενώ η γυναίκα είχε αναλάβει τις δουλειές του σπιτιού. Τα πράγματα έβαιναν καλώς και αυτή η μοιρασιά ήταν εποικοδομητική για χρόνια...

Αλλά ο 19ος αιώνας και η ανακάλυψη του "φεμινισμού" ήρθε να ταράξει τα ήσυχα νερά της οικογενείας και να φέρει τα πάνω κάτω. Ξαφνικά οι γυναίκες αποφάσισαν να επαναστατήσουν και να κερδίσουν περισσότερα "προνόμια" στην εργασία. Έτσι άρχισαν απαιτήσεις όπως το να δουλεύουν και αυτές ή να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά. Βέβαια οι άντρες δέχτηκαν καθώς τους αφαιρούσαν ένας παραπάνω βάρος, χωρίς να χάσουν τίποτα... Έτσι ο ζυγός δεν ισορροπούσε πια και άρχισαν οι πρώτες συζητήσεις περί ανισότητας!

Από εκείνη τη στιγμή αρχίσαμε να παρακολουθούμε συνηθισμένα φαινόμενα εκμετάλλευσης και φυλετικού ρατσισμού. Αρκετές φορές επιβάλλεται στους άντρες να κάνουν ένα μέρος του νοικοκυριού και, όταν αυτοί δέχονται ευχαρίστως, οι εκπρόσωποι του γυναικείου φύλου γκρινιάζουν πως οι σύντροφοί τους δεν είναι αρκετά γρήγοροι και πρόθυμοι.

Μία άλλη χαρακτηριστική δικαιολογία που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για την υποτιθέμενη "ανισότητα" είναι οι απόπειρες των ανδρών να βελτιώσουν τις δημόσιες σχέσεις τους. Αρκετά βράδια Τρίτης, Τετάρτης ή Κυριακής συνηθίζουν να βγαίνουν ή να καλούν φίλους για καμιά μπύρα και ένα ποδοσφαιρικό ματς Champions League ή Super League. Αυτό σύμφωνα με το "αδύναμο φύλο" είναι ένα παράδειγμα αρσενικής τεμπελιάς και όχι προσπάθεια σύσφιξης των δεσμών φιλίας, επέκτασης του κύκλου γνωριμιών ή ακόμα και βελτίωση των αθλητικών γνώσεών του!

Επίσης κάποιο άντρες έχουν πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο τους και έχουν καταντήσει εργασιομανείς. Αυτό έχει μεταφραστεί από τις "επαναστάτριες" ως απομάκρυνση εκ της οικογενειακής στέγης ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί ο γυναικείος νους. Και όλα αυτά τη στιγμή που δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία προσπάθεια βελτίωσης του κοινωνικού και οικονομικού στάτους του ζευγαριού! Τέλος υπάρχουν και κάποια εξαιρετικά σπάνια φαινόμενα, όπως άνεργοι ή άεργοι σύζυγοι, όπου το αντίπαλο δέος καταδεικνύει συνεχώς λες και είναι η πλειοψηφία των περιπτώσεων!!!

Καταλήγοντας συμπεραίνουμε εύκολα πως η ανισότητα στον καταμερισμό εργασιών εμφανίζεται αρκετά σπάνια στα ζευγάρια και είναι αποτέλεσμα μιας τρελής επανάστασης εκ μέρους των γυναικών που το πιο δραστικό που μπορούσαν να κάνουν είναι να καίνε τα σουτιέν τους στις πλατείες...


Στο όνομα των Margaret Sanger και Germaine Greer πάντα.......




(το κείμενο έχει γραφτεί καθαρά για ψυχαγωγικούς λόγους και δεν αποτελεί μέρος απόψεων των μελών και της συντακτικής ομάδας του blog...:P)

2 σχόλια:

  1. Φιλε μου οι γυναικες βγαλαν τα ματια τους μονες τους.Καλη η διεκδικηση δικαιωματων αλλα μεχρι εκει που φτανει το παπλωμα.Ας μη το αναλυσω γιατι βλεπω να σε πετανε εξω οι admin:P

    Καλες γιορτες με πολυ γ...ι το 2009:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή